[O1] Wycieraczki PŁASKIE - ZABEZPIECZENIE

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • santacruz
    Classic
    • 2009
    • 10

widac, że syrenką nie jeździłeś
    trzy cylindry tak brzmią i tak są niewyważone
    2cool4ya
  • rklimek
    Drive
    • 2007
    • 50

Czy ktoś ma jakiś sprawdzony patent żeby zabezpieczyć wycieraczki przed ściągnięciem przez osoby trzecie ? W końcu nie zawsze autko na strzeżonym stoi

Wychodzę dziś rano z domu a tu ... ŁYSO BO KTOŚ SOBIE POŻYCZYŁ I NIE ODDAŁ

Po południu kupiłem nowe ... przykleiłem ( przy wymianie się wyłamie ) i porysowałem napis VALEO może coś to da ...
    Alfa Romeo 156 2.5 V6
    ~~~~~~~~~~~~~~~
    Http://www.raftech.pl - Twój niezawodny doradca IT

Komentarz

• marlena
      RS
      • 2007
      • 1719

Szczyt ...... :evil: Najlepszym rozwiązaniem to by było prąd podłączyć.....potańczył by sobie jeden z drugim przy aucie i już następnego nie dotknął.

Komentarz

• oranje
        Ambiente
        • 2007
        • 148

rklimek, to Twoje rozwiązanie jest naprawdę dobre (przynajmniej tak mi się wydaje :wink: ), ale znam lepszy! Pamiętasz lata 70/80 kiedy to szczęsliwi właściciele 4 kółek, najczęściej w czasie zimy, ale też właśnie przed kradzieżą, zabezpieczali swoje "skarby motoryzacji" specjalnym pokrowcem :twisted: Pomyśl - jakie to było idealne rozwiązanie - żadnemu złodziejowi nie chciałoby się bawić z takim workiem pod blokiem w ciemnościach 8) Ale byś furorę zrobił takim patentem!!! A tak serio - to oczywiście nie ma idealnych rozwiązań, dlatego wydaje mi się że zrobiłeś wszystko, aby wycieraczki zabezpieczyć.
        marlena-25, ale przecież w naszych O2 trzeba unieść maskę, żeby postawić ramiona wycieraczek (i dopiero wtedy można je zdemontować), więc chyba my zabezpieczenie dostaliśmy niejako z urzędu, choć czasami jak śnieg i mróz jest to rano mnie to dobija, bo nie mogę wyszyścić dokładnie piór z lodu :evil:

Komentarz

• marlena
          RS
          • 2007
          • 1719

oranje

No tak. Mnie to jedynie przeszkadza wtedy, gdy myje się auto i jest utrudniony dostęp żeby umyć dół szyby i te plastiki. Trzeba się troszkę namęczyć.

Komentarz

• olejek
            Ambiente
            • 2006
            • 121

Koleżanki i Koledzy, pomyłka....

Krótko po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki wystarczy zrobić jeden ruch wycieraczek (wajcha w dół) i wycieraczki pięknie ustawiają się w pozycji pionowej, można je zdjąć/umyć szybę i plastiki/zrobić cokolwiek potrzeba.

Po włączeniu stacyjki wystarczy jakikolwiek manewr wycieraczkami i wracają na swoje miejsce.

Pozdrawiam

Olejek
            http://keeprockin.art.pl/‎

Komentarz

• oranje
              Ambiente
              • 2007
              • 148

Zamieszczone przez marlena-25
              No tak. Mnie to jedynie przeszkadza wtedy, gdy myje się auto i jest utrudniony dostęp żeby umyć dół szyby i te plastiki. Trzeba się troszkę namęczyć.
              No wiesz, nowy model - musieli coś zmienić w porównaniu do poprzednika (O1), to i zmienili, a że utrudnili - no cóż, nie wszystko zawsze wychodzi :lol: Przy myciu rzeczywiście mam taki sam problem jak Ty, a może tylko czepiam się szczegółów. Ja się jeszcze nieraz zapominam i np. dziś rano podczas odśnieżania znowu pociągnąłem wycieraczki do góry :wink:

[ Dodano: Pon 18 Lut, 08 08:20 ]
              Zamieszczone przez olejek
              Krótko po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki wystarczy zrobić jeden ruch wycieraczek (wajcha w dół) i wycieraczki pięknie ustawiają się w pozycji pionowej, można je zdjąć/umyć szybę i plastiki/zrobić cokolwiek potrzeba.
              Super patent do mycia, ale do odśnieżania już nie bardzo Nie przejadę po zamarzniętej szybie wycieraczką - nie mam tyle odwagi :lol:

Komentarz

• marlena
                RS
                • 2007
                • 1719

Koleżanki i Koledzy, pomyłka....

Po włączeniu stacyjki wystarczy jakikolwiek manewr wycieraczkami i wracają na swoje miejsce.

Pozdrawiam

Olejek
                Ooooo....szczerze to nie wiedziałam. Dzięki za podpowiedź. Mycie będzie łatwiejsze Może piszą gdzieś o tym w książce, ale widocznie nie trafiłam na to

Komentarz

• szkoda
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 22543

albo tez wystarczy ruszyc, przy jakiejs tam predkosci (15?) tez wracaja na swoje miejsce.

Zamieszczone przez marlena-25
                  Może piszą gdzieś o tym w książce, ale widocznie nie trafiłam na to
                  piszą, piszą
                  saport techniczny baj DGW
                  była BKD+DSG '05 120kkm
                  była BXE '08 190kkm
                  no i nie ma :-)

Komentarz

• tomekjmopl
                    L&K
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 1187
                    • Opel
                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez oranje
                    marlena-25, ale przecież w naszych O2 trzeba unieść maskę, żeby postawić ramiona wycieraczek (i dopiero wtedy można je zdemontować), więc chyba my zabezpieczenie dostaliśmy niejako z urzędu, choć czasami jak śnieg i mróz jest to rano mnie to dobija, bo nie mogę wyszyścić dokładnie piór z lodu
                    Fakt - przednie wycieraczki mamy w jakiś sposób zabezpieczone - niestety nie dotyczy to wycieraczki tylnej szyby, którą można zdemontować w 5 sek ... :cry:

Komentarz

Pracuję...